TA-ILTA ti 26.9.2023 klo 17:30 – 19:00

Syksyn -23 ensimmäinen TA-ilta toteutetaan etänä Zoomissa. Illan teemana ”Luvat TA-terapian ja ohjauksen välineenä”.

Transaktioanalyyttisessä terapiassa ja ohjauksessa (Counselling) on käsikirjoituksen (script) käsite hyvin keskeinen ja siihen liittyvä kieltojen (injunction) käsite. Henkilön varhain omaksumat hänen ilmaisuaan ja olemistaan rajoittavat kiellot (jotka aikoinaan toivat turvaa) muokkaavat hänen persoonaansa. TA terapia pyrkii auttamaan henkilöä vapautumaan näistä kielloista, jotta hän voisi elää autenttisemmin läsnäollen tässä hetkessä.

Gysa Jaoui (1998) kehitti  graafisen muodon ihmisen käsikirjoituksen esittämiselle. Hän kutsui sitä ”lupapyöräksi” (Permission wheel) , koska kaavion pyöreä muoto näyttää kuinka suuri tai pieni on henkilön lupa tai vapaus erilaisilla elämänalueilla.

Tässä TA-illassa esittelemme tämän teorian ja harjoittelemme sen käyttöä.

Illan alustaa Ritva Piiroinen, transaktioanalyytikko CTA-P, transaktioanalyysin kouluttaja ja työnohjaaja PTSTA-P, kriisi ja traumapsykoterapeutti, EMDR-terapeutti, YTM. Ritva on FinTAn  hallituksen jäsen ja EATA:n varapresidentti.

Kenelle tarkoitettu: Kuka tahansa TA:sta kiinnostunut voi osallistua.

”Ovimaksu”: FinTAn jäsenet 10 €, muut 20 €.

Ilta toteutetaan siis etänä Zoomilla. Ilmoittaudu FinTA:n sähköpostiin: finta.yhdistys@gmail.com ja saat ohjeet osallistumismaksun suorittamiseen. Maksaneille lähetetään Zoom-linkki ennen tilaisuutta.

Lämpimästi tervetuloa!